Hizmetlerimiz
29 Haziran 2018

Evde Sağlık Hizmetleri:Merkezimize başvuramayan engelli vatandaşlara  evde bakım hastalarına  kronik rahatsızlığı olan hastalara ya da yaşlı bireylere yönelik ev ziyaretleri yapılarak  evde ağız muayeneleri ve tedavilerini gerçekleştirebilmek amacıyla evde bakım birimi kurulmuştur.
Protez Hizmeti:Diş hekiminin gerekli gördüğü takdirde protez uygulaması yapılır. Protez uygulamaları tam dişsizlik durumunda tam (Total) protez  kısmi dişsizlik durumunda bölümlü   (parsiyel) yada sabit ( kron-köprü) uygulaması olarak yapılmaktadır. Ayrıca Gece Plağı hizmetimizde mevcuttur. Gece Plağı diş sıkma (bruksizm) rahatsızlığı olan hastalar için yapılmaktadır.
Radyoloji(Görüntüleme) Hizmeti:Merkezimizde alt-üst çenedeki tüm dişlerin  çene kemiklerinin  sağ ve sol alt çene ekleminin sinüs ve burun boşluklarının da görülebileceği panoramik röntgen    belli bölgedeki çene kemiklerinin ve dişlerin görüntüsünün elde edildiği periapikal röntgen kullanılmaktadır.
Diş Çekimi:  Öncelikli hedefimiz dişin devamlılığını sağlamaya yönelik olması bilinciyle hekimin gerekli gördüğü takdirde diş çekimi yapılmaktadır.
Dolgu:  Dolgu  çürük nedeniyle zarar görmüş bir dişe  normal fonksiyonunu ve görünümünü kazandırmanın bir yöntemidir. Diş hekiminiz size dolgu yaparken  önce çürümüş diş dokusunu uzaklaştırır. Etkilenen alanı temizler ve boşluğu dolgu malzemesi ile doldurur.
Kanal Tedavisi:  Öncelikle şu bilinmelidir ki  doğal dişin yerini hiç bir yapay diş tutmaz. Dolayısıyla doğal dişlerimizi tedavi ederek son noktaya kadar korumalıyız. Dişlerimizden biri hastalandığında en bilinen koruma yöntemlerinden biri de kanal tedavisidir. Kanal tedavisi hasar görmüş dişlerin korunmasında yardımcıdır. Pulpa (sinir  kan  lenf damarlarını içeren dişin içindeki yumuşak tabaka)  kendini tamir edemeyecek derecede hasar gördüğünde pulpa ölür. Genellikle buna  kırık dişlerdeki veya derin çürüklerdeki bakteriler sebep olur. Bakteriler dişin özünde iltihaba yol açar. Hasar görmüş veya hastalanmış pulpa çıkarılmazsa diş ve çevresindeki dokular enfeksiyona maruz kalır ve sonunda dişinizi tamamen kaybedebilirsiniz. Kanal tedavisi pulpanın hasar gördüğü durumlarda uygulanan bir tedavi şeklidir. Önceki yıllarda hastalanmış yumuşak diş tabakasıyla karşılaşıldığında tek çözüm çekim iken  günümüzde bu dişleri tedavi etmek mümkündür.
Flor Uygulaması:  Flor  dişin yapısında kimyasal bağ kurup çürüğe karşı direnci artıran bir elementtir. Jel kıvamındaki floru dişlere lokal olarak tatbik etmek suretiyle yüksek konsantrasyondaki florun minenin yapısını güçlendirmesi esasına dayanmaktadır.
Fissür Sealant:Çocuğunuz dişlerini her gün fırçalayıp diş ipi kullansa bile  dişlerin üzerindeki girinti ve çıkıntılara bu temizleme ajanları ulaşamaz. Yiyecek artıkları ve bakteriler bu girintilere yerleşip diş çürüğü oluşturma tehlikesi yaratırlar. Fissür örtücüler akışkan kıvamda oldukları için fissürlerin en derin noktasına kadar ilerlerler. Dolayısıyla fissürler tamamı ile en derin noktasına kadar kapanır fissür sealantlar bu bölgeleri tıkayarak yiyecek artıkları ve bakterilerin yapışmasını imkansız kılarlar.
DişTaşı Temzliği(Detartraj):  Eğer plak temizlenmezse tartar (kalkülüs) denilen diş taşlarına dönüşür. Plak ve diş taşlarının birikmesi ağzımızda tahrip edici bakterilerin çoğalmasını sağlar ve bunun sonunda diş ve dişeti arasında cep denilen boşluklar ve dişeti çekilmeleri oluşur.
DişEti Bakımı(Küretaj):  Dişeti hastalığının erken döneminde tedavi  dişler üzerindeki eklentilerin (plak ve diş taşı) uzaklaştırılması ve düzgün bir kök yüzeyinin sağlanmasını kapsar. Bu işlem dişetinde iltihaba neden olan bakteri ve irritanların uzaklaştırılmasını sağlar. Genellikle bu tedavi  dişetinin tekrar dişe adaptasyonu veya dişetinin büzülerek cebin elimine olması için yeterlidir. Dişeti hastalığının erken döneminde vakaların çoğunluğunda  diştaşı temizliği  plağın uzaklaştırılması ve düzgün bir kök yüzeyinin sağlanmasını takiben günlük etkin ağız bakımı başarılı bir tedavi için yeterlidir. Daha ilerlemiş vakalar cerrahi tedaviyi gerektirebilir.